Saturday , September 24 2022

Русия: "Те казват, че са били на Луната. Ние ще проверим." – Мнения, акценти и коментари[ad_1]

ФАКТИ pubblicato

Били ли са американските астронавти през 1969 година на Луната? Съмненията и дискусиите по този въпрос не затихват от десетилетия. Now you have the right to change your mind – лично!

Новината съобщи ръководителят на руската космическа агенция "Роскосмос" Дмитрий Рогозин: една от задачите на планираната за след 2030 година руска мисия до Луната ще е да провери дали американците наистина са били на Луната през 1969 година: "Поставихме такава задача – да се отиде и да се провери били ли са там, или не. Те казват, че са били. Ще проверим. "

Отговорът на Рогозин на уточняващ въпрос, зададен от кореспондент, създаде впечатлението, че шефът на "Роскосмос" се е пошегувал. Но в Русия отдавна съществуват съмнения относно мисията на НАСА "Аполо-11". Съветският съюз се отказа от програмата си за изследване на Луната в началото на 1970-те години, след като четири експериментални ракети се взривиха.

Сега Русия планира да изпрати след 2030 г. космонавти на Луната, които да останат там две седмици. По думите на Рогозин, нито една страна не може сама да изпълнява програма за полети до Луната и уточни, че Русия се надява на сътрудничество със САЩ, Европа и Китай "Deep Space Gateway", the "Deep Space Gateway" of the Russian Federation, has been involved in the development of the Russian Federation.

Защо има съмнения?

В средата на юли 1969 година половин милиард души на Земята проследяват на живо по телевизията как астронавтите Нийл Армстронг и Бъз Олдрин стъпват на Луната, докато астронавтът Майкъл Колинс остава варпсулата. Тогава почти никой не оспорва достоверността на черно-белите кадри, включително и Съветския съюз.

През 1970-те години обаче американецът Бил Кейсинг издаде книгата си "Ние никога не сме били на Лунта: Американската измама за 30 милиарда долара". И до днес тя е основният аргумент на всички, които вярват, че кацането на Луната през 1969 е била една гигантска инсцеліровка, заснета в тайно телевизионно студио Инсцеліровката била дело на режисьо стенли Кубрик, чийто филм "2001 – една одисея в Космоса" излиза още през 1968 година Russian Foreign Language

Първоначално книгата на Кейсинг предизвика най-вече насмешки и подиграва, но през седемдесетте години много американци започнаха вече да не приемат безрезервно всичко, което им казва правителството – особено след аферата "Уотъргейт" Още повече, че в творбата си Кейсинг поставя и въпроси, които изглеждат много смислени: Защо снимките от Луната са толкова добри, судованство от фотографи-професионалисти? Why is not there anything else? И защо американският флаг, забоден на повърхността на Луната, се развява, макар там да няма атмосфера?

Обясненията на Кейсинг

Авторът на творбата предлага свои обяснения за всичко. На аргумента, че стотици хиляди американци са видели с очите си и на място изстрелването на "Аполо 11", is the name of a person who has been named as an agent of a person, and is a person who has an experience in the world. Там астронавтите останали няколко дни, след което военен самолет ги откарал до Тихия океан, откъдето били прибрани от самолетоносач.

Самите астронавти реагираха особено гневно на твърденията, че били актоори в гигантска измама. Един от епизодите, който дълго ще се помни, е реакцията Едуин "Бъз" Олдрин на провокацията на репортера Барт Сибрел, който през септември 2002 година поиска от астронавта да се закълне в Библията, че е бил на Лунта, и го нарече "страхливец "и" лъжец ". Олдрин, тогава на 73 години, удари с юмрук в лицето 35-годишния репортер

Бил Кейсинг почина през април 2005 на 82-годишна възраст. Но до последния си миг найде продължи да вярва в своята теомефацираното от американците кацане на Луната

Русия

[ad_2]
Source link