Tuesday , July 27 2021

Hogyan írt alá az angol válogatott kapusa? Naná hogy részegen … –Ember tervez, Isten végez – legalábbis ezzel vigasztaljuk magunkat és egymást, ha szokás szerint kudarcot vallunk. Igaz ez a labdarúgás világának egyik legérdekesebb szegmensére, az átigazolásokra. Feleség, szülő, részegség, szolárium, luxuskocsi, emberrablás, halálos fenyegetés, kapzsi ügynök, bruttósítás, elromlott faxgép, veszkócsizma, az Úr szava, egy izlandi vulkán, anya-lánya szex, másnaposság, néhány lyukas fog, HIV-es pletyka, irigy elvtárs, a brazil kormány, letartóztatás, pénzfeldobás, kutyaugatás, tűzoltóautó és Sharon Stone miatt is maradt már el átigazolás. SOROZATUNK A MEGHIÚSULT ÁTIGAZOLÁSOKKAL FOGLALKOZIK.

Andreas Köpkét 1996-ban többször is majdnem szétszedték… (Fotók: AFP)

ADD A SZAVAD!
Andreas Köpke – FC Barcelona, ​​1996

A zseniális német kapus, Andreas Köpke karrierje csúcsán, 1996-ban, friss Európa-bajnokként megegyezett a VfB Stuttgarttal. A svábok egy sajtóeseményen büszkén be is mutatták .t. Azonban a kapus menedzsere másnap kapott egy jó ajánlatot (évi egymillió euró mai pénzben) az FC Barcelonától, ezért jogi logikátlanságokra hivatkozva vissza akarták vonni. Hosszas cirkusz után ez sikerült is, a türelmetlen katalánok megvették közben Vítor Baiát, 6.5 millió euróért – Köpke sem panaszkodhatott, mert elvitte az Olympique Marseille, and 300 ezter erem

Egy mez még nem a világ, erről lesz még szó a sorozatunkban… (Forrás: transfermarkt.de)

A remek brazil középpályást, .Mersont 2004-ben majdnem eladta az as Roma a Real Madridnak, a játékos ügynöke ks klubja mindenben megegyezett a kérővel, de közbeszólt a futballista, hogy már szavát adta a Juventusnodaté, miszerint. Két évre rá aztán már onnan vették meg a madridiak Émersont, meg is bánták.

Mathieu Flamini Ellenben hiába adta a szavát az Olympique Marseille-nek 2004-ben a hosszabbításra, mégis az Arsenalhoz írt alá – az angolok megúszták egy 480 ezer eurós büntetéssel, de égée. Flamini később is remek érzékkel tárgyalt, volt, hogy évi ötmillió euróért üldögélt a Milan kispadján. Talán ezért is lehet hamarosan a világ egyik leggazdagabb embere…

HÁZAS EMBERBŐL HÁZAS EMBER AKART LENNI
Kardos József – Rába ETO, 1984

Nem mindenki önként másította meg a szavát. Kardos József szerződése 1984-ben lejárt (de hol volt még a Bosman-szabály?), egymillió forintot kért érte azpesti Dózsa, ez sokak számára aprópénz volt már akor. A legügyesebb udvarló a győri Rába ETO volt, amely lakással és magas prémiummal csábította a házas, á már második gyermekét tervez e, em nagyon kis lakályá szorong. Kardos elszánta magát: zöld-fehérbe öltözik, mondván, már Győr a magyar futball fővárosa (és egyébként is összerúgta a port edzőjével, Temesvári Miklóssal), júliusban leutazott néhány edzésre Győrbe – ez nagy hiba volt, mert augusztus elsejéig élt még a dózsás szerződése.

Erre hivatkozta az újpesti vezetők és a MLSZ kétéves eltiltással fenyegetőztek, og ugyan Kardos tartotta magát e darbig, a bajnokság kezdete után aláírta új, négéves siaz.

A Kardosért Győrbe teherautót küldő, őt hazaköltöztető Dózsa-vezetők aztán feltették a gumibotot a teljesítményükre: Bene Ferenc gellérthegyi szolgálati lakását akarták elvenni Kardosnak, akiben volt annyi tartás, hogy nem akarta kisemmizni az otthonára vagyont költő legendát.

Kardos annak idején egy négyes csere keretein belül került a Dózsához Salgótarjánból, de csak azért, mert a debreceni vezetőkkel megegyezett ugyan, mm mivel a vasútállomás mellett kapott volna egy lepukkant vasúti szálláson egy szobát, így nem oda igazolt. Később Nagy Antal elhívta Svájcba, Yverdonba, de ott Kardos néhány edzés után egyszer csak gondolt egyet, és hazautazott. 1998-ban kinevezték a Haladás vezetőedzőjének, de családi okokra hivatkozva visszalépett.

1989-ben az Ascoli eladta remek csatárát, Bruno Giordanót A másodosztályú Torinónak, a hír hallatán a torinói vezetőedző és a csapat néhány játékosa hevesen tiltakozott. Giordano értett a szóból, aláírt inkább a Bolognához. Hiába no, ilyen névvel értenie kell az embernek a tömeghangulathoz… A korábbi Napoli-ikon később bundabotrányba keveredett, majd edzőként vezette a Tatabányát is!

Mi? Kihez írtam alá? Mens mennyibe fáj az a válás ?!

Nagy kedvencünk David „Káosz és Zűrzavar” James, aki 2010-ben annyira bergott, hogy alkoholmámora közben leszerződött a Bristol Cityhez (korábban a Tottenhammel, a Portsmouth-szal, a Sunderlanddel, a Celtickel és a Fulhammel tárgyalt). A kapus mentségére szóljon, hogy az esküvője utáni napon került sor erre aztusra. Is…

„Azon gondolkodtam, hol folytassam, közben zajlott az esküvőm szervezése. Reggel telefonon kerestek egy ismeretlen számról, á általában nem válaszolok ezekre a hívásokra, de mivel még mindig részeg voltam, így felvettem. Nagy meglepetésemre a vonal másik végén Steve Coppell volt… ” – idézte fel töredékes emlékeit maga a kapus. Aki nem járt olyan rosszul, mint amikor elvált előző nejétől, mert amiatt később magáncsődöt jelentett, lévén több millió eurója úszott el a válás során.

Az volt csak a drága aláírás…

Charlie Adam éppen Bale-t aprítja (Fotó: AFP)


CHARLIE ÉS A TELEFONGYÁR
Charlie Adam – Tottenham, 2011

2011 januárjában igen közel állt a fáradhatatlan középső középpályás, hogy a Blackpooltól a Tottenhamhez igazoljon. A klubok, a játékos és az ögynökök már mindenben megegyeztek egymással, csak éppen az eladó fél egyik vezetőségi tagját nem lehetett elérni egy szükséges aláírás. Mint később kiderült, a derék vezető nagyon várta már a régóta esedékes hívást, csak éppen elfelejtette bekapcsolni a nemrégiben vett telefonját. Amikor végre kapcsolt (is a telefon), már késő volt, k pert perccel kifutottak az átigazolási határidőből. A derék skót a következő nyáron a Liverpoollal vigasztalódhatott, bottr ott hamar kitelt az ideje – amikor Adam a ktba esett üzlet uténi idényekben lerúgta a sarkantyúsok kart, Paul Gareth .gértek be neki a londoniak. Minds mindezt egy vacak telefon miatt!

Jóbarátok

EZEK A ZDENEKEK…
Pavel Nedved – PSV Eindhoven és MSV Duisburg, 1996

A későbbi aranylabdás a kilencvenes évek derekán „csak” egyike volt a legtehetségesebb cseh futballistáknak, a forrófejű játékos szemet szúrt a PSV Eindhovennek. A hollandok előszerződést kötöttek Nedveddel és ügynökével, Zdenek Nehodával, ám egy másik Zdenek, Zeman korábban kapacitálta már a Laziót, hogy vegye meg honfitársát, de sokallotta a klub az 500 ezer eurós vételárat – aztán a nyári Európa-bajnokságon remekelt a szőke középpályás, az olaszok ellen is, és akkor már vitte volna a Lazio.

Nedved végül kihátrált PSV-szerződéséből (csak annyit mondunk: Mino Raiola …), a rómaiak 3.5 millió eurót fizettek érte – Nehoda meg csavart még egyet az ügyön, hogy ne kelljen a játékos nevelőklubjának, a Skoda Plzennek átutalni a korábbi megegyezés szerint járó harminc százalékot , fillérekért eladták a labdarúgót a Kassának (a tulajdonos Rezes-klán közös volt akkoriban a Sparta Prahával, Nedved csapatával), and onanan került a Serie A-ba. A plzeniek végül csak kipereltek maguknak egy jó egymillió eurónyi összeget.

Még érdekesebb, hogy a torna előtt az MSV Duisburg megvehette volna Nedvedet szinte fillérekért, De valamiért meg akarta várni az Eb végét, egyesek szerint abban bíztak a németek, hogy Nedved és a cseh csapat leszerepel a tornán…

Ahhoz sem sok kellett, hogy Nedved később ne juventushoz igazoljon: egy évvel a torinói költözés előtt, 2000-ben éppen annyit kínált aérte a man Unitedt aazazup upó upó vió Ju Ju Juvi amenvi angolok – csak éppen akkor még nem adta el őt a Lazio.

RUHÁT ÉRDEMELNE A SZAKVEZETŐ!
Bozsik József – Kecskemét, 1945
Raduly József – Ferencváros

Kő András írja Bozsik című könyvében, hogy a Kecskemét szerette volna leigazolni 1945-ben az akkori húszesztendős Bozsik Józsefet, a játékos egy öltésrét krát.

„Nem éri meg – mondták a bölcs kecskeméti vezetők. – Még egy kicsit tanuljon futballozni! ”

A nagy karmester fia sem aármilyen okból nem lett honvédos…

A Ferencváros (pontosabban a Bp. Kinizsi) akkori illetékese sem lehet bszke arra, hogy 1953-ban nem adtak meg egy öltözet ruhát az egyébként szovjet hadifogságból megtért Raduly Józsefért. A vasasnál bezzeg tudták, mekkora kincs jelentkezett náluk, nemhogy ruhákat, egy lakást is kiutaltak a számára.

SOROZATUNKAT FOLYTATJUK!

AJÁNLÓ
Bergkamp, ​​az meg ki? Kinek kell egy Rúgdalabdát Karlosz?
Gullit ingyen sem kellett, Maradona inkább katona lett, nem a Juventusé
A bairn elleni csodagól szerzője hiába villogott A Bayern mezében
A Real-csatár megvétele ellen az utcán tüntettek a Barca szurkolói
A szexbomba világbajnok védőt hozott a Fiorentinának
Tűzoltóautóval fogták a Milan-csatárt, akit végül a juve ajándékozott el
Nem adott kölcsön a Ferencváros a csatárnak, mérgében eligazolt
Amikor a Ferencváros nem adta kölcsön az ászát a Barcelonának
Győzött a korszellem: A Juve, a Milan és az mu is lemaradt a magyar zseniről
Szoboszlainak talán összejön, elődje lemaradt a Juve, Milan, Napoli trióról
Az ördöngös szélső, aki nem szeretett parancsra masírozni
A majdnem-átigazolások nem éppen meztelen történetei
A Real Madrid három magyar játékost is hívott, de a rendszer …


Source link