Rendszerváltás, ahogy azt 2019-ben láthatjuk.

Németh Miklós az újságból értesül, hogy 1989-ben Orbán Viktor és Angela Merkel lebontotta a vasfüggönyt Edward Hopper műtermében című képével emlékezett meg drMáriás a páneurópai piknik harmincadik évfordulójáról.

Az 1989-es esemény harmincadik évfordulóján, augusztus 19-én a magyar miniszterelnök és a német kancellár valóban találkozik Sopronban, az ironikus cím azonban már arra a – finoman fogalmazva – sajátos történelmi interpretációra utal, ahogyan a kormány manapság igyekszik láttatni a rendszerváltást.

Ennek egyik példájáról, a nyári fesztiválokon látható vándorkiállításról nemrég mi is beszámoltunk:

A kicsinyesség és Orbán Viktor a Szigeten is felfalta a valóságot

Egy zuhanyzó mellé tették a Terror Háza Múzeum rendszerváltást bemutató fotókiállítását a Sziget Fesztiválon, alig lehet megtalálni a képeket. Ráadásul az események nem pontosan úgy zajlottak, ahogyan azt bemutatják, de ez senkit nem érdekel. A legtöbb fesztiválozó rá sem néz a fotókra.

A festmény Edward Hopper amerikai realista festő stílusában született, a nem csak is a hangulatában hasonló, hanem abban is, hogy a kép egy kerek történetet mutat be – persze drMáriás csavarjával.

Ide kattintva eléri a Nyüzsi további cikkeit, azonnali véleményeket, érdekességeket, szórakoztató mémeket, gif-eket, videókat.


Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.

<! –

->