Saturday , June 10 2023

Alpinistul Zsolt Torok a murit țn Munții Făgăraș[ad_1]

Alpinistul dat dispărut țn Munții Făgăraș este celebrul Zsolt Torok mort a fost găsit mort, a confirmat pentru Digi24.ro ministrul de interne, Mihai Fifor. Alpinistul avea 45 de ani. El a doborât mai multe recorduri n alpinismul românesc mi mondial.

Ministrul de interne Mihai Fifor a postat sâmbătă pe contul de Facebook o fotografie cu Zsolt Torok însoțită de mesajul: Rămas bun, prieten drag … Dumnezeu să te odihnească pacen pace! ”

Citiți și: Mereu la .nălțime | Povestea lui Zsolt Torok

Alpinistul Zsolt Torok și întrebarea care îl frământa când s-a întâlnit cu Regele

ACTUALIZARE. „Din păcate a fost găsit decedat. A căzut printre stânci în zona Vîrfului Negoiu ”, a declarat, pentru MEDIAFAX, reprezentanții Salvamont Sibiu.

ACTUALIZARE. Alpinistul care a dispărut ţn Munţii Făgăraş a fost localizat, a precizat sâmbătă fuleful Salvamont Sibiu, Adrian David.

Alpinistul român în vârstă de 45 de ani a fost localizat zn zona vârfului Negoiu şi se pare că este decedatGeneral Chat Chat Lounge Se încearcă evacuarea pe calea aerului a acestuia ş n zonă sunt maul multe echipe salvamont care încearcă s ajungă la locul accidentului ”, an afirmat Adrian David, citat de agerpres.

Alpinistul a fost căutat de echipe a Salvamont Sibiu şi Argeş, de jandarmi sibieni and argeşeni dar e un elicopter al MAI.

Performanțele lui Zsolt Torok

Urmăriți ma jos un interviu pe care alpinistul Zsolt Torok îl acorda în 2016 Digi24 Timișoara. El vorbit atunci despre premiera pe care o realizase alături de un alt alpinist român and despre cum e s escaladezi celebrity vnrfuri din lume ce ce pregătire presupune aceasta:

2016n 2016, Torok Zsolt a urcat cinci vârfuri Hn Himalaya, i tren trei dintre ascensiuni ladn fost alături Vlad Căpuşan.

Cei doi au realizat 2016n 2016 Hn Himalaya doure premiere naţionale o premieră mondială, acest caz fiind primii oameni care ajuns pe Peak 5 din regiunea Makalu, un munte înalt de 6.421 de metri, care nu mai fusese urcat de nimeni până an acel moment, în condiileiile caren care vârful a fost deschis ascensiunii 2003n 2003.

2013n 2013, Torok Zsolt a condus expediţnia românească ce a ajuns pe Nanga Parbat, 8.126 de metri, considerată cea mai mare performanţă n alpinismul românesc.

Zsolt Torok este un dentre cei mai cunoscuţi et apreciaţi alpinşti români la nivel mondial, realizator al mais multor premiere. Printre altele, a fost pe Maratonul Marilor Pereţi, Trilogia Alpilor and pe K2.

Citiți aici despre vârfurile cucerite de Zsolt Torok.


Știrea inițială:

Un alpinist dat dispărut en Munții Făgăraș era căutat, sâmbătă, de salvamontiști j jandarmi din două județe, an operațiune fiind implicat un elicopter al ministerului de Interne, transmite Corespondentul MEDIA

Potrivit reprezentanților Salvamont Sibiu, dispariția alpinistului a fost semnalată sâmbătă dimineața de soția acestuia.

La căutări participa echipe a serviciilor de Salvamont din Sibiu și Argeș, dar e jandarmi din cele două județe. Sursele citate au precizat că alpinistul ar ă dispărut țn Munții Făgăraș, zn zona Vârfului Negoiu.

„Nu sunt foarte multe informații despre acesta. Apelul a venit în această dimineață de la soția lui. Echipele terestre sunt ajutate de un elicopter al Ministerului de Interne ”, a transmis reprezentanții Salvamont Sibiu.

[ad_2]
Source link