Friday , February 3 2023

Hekerji napadli zunanji strežnik Evropske centralne banke @ Slo-Tech[ad_1]

Reuters – Evropska central bank (ECB) je bila žrtev hekerskega napada, zaradi diesar so včeraj ugasnili en izmed spletnih strani. Kot so povedali v Frankfurtu, so napadalci prostobili dostop do sistem BIRD (Banks' Integrated Reporting Dictionary), kjer lahko komercialne banj najdejo informacije o pripravi poročil in statistik, jih centralna banka kot regulator od njih zahte zahte zahte. Napad, ki se je po do zdaj znanih podatkih prvikrat primeril le decembra lani, je vključeval vrivanje malwara na strežnik, kjer so tekle strani BIRD. Napadalci so bržkone pridobili elektronske naslove, imena in nazive naročnikov na vestnik BIRD, torej kontaktne informacije pristojnih oseb v komercialnih bankah. Ni še znano, zapaj napada ve kot pol leta and nihče opazil. Odkrili so ga šele pri rutinskem vzdrževanju infrastrukture.

V ECB so dejali, da so we stopili v stik s potencialnimi žrtvami napada. Potrdili so, da napadalci med vdorom uspešno vrinili malware na zunanji strežnik, s čimer so izvajali phishing. Ob tem zagotavljajo, da je infrastrukturo za BIRD zagotavljal zunanji partner in a stranger and bila povezana z ostalimi sistemi ECB. Hekerji tako niso pridobili nobenih občutljivih bančnih ali finančnih informacij, so dejali.

Sistem BIRD obstaja od leta 2015, sodelovanje v njem pa je prostovoljno. Grea skupni projekt ECB in komercialnih bank, bank on omogoč pridobiti dodatne informacije, kripo pripraviti poročila in statistike, and jih ECB zahteva. Vestnik BIRD je imel 481 naročnikov, katerih podatke so hekerji verjetno pridobili. V nobenem primeru niso dobili gesel. Kako so hekerji uspeli vdreti v strežnik, .e ni znano.

Zadnji uspešen hekerski napad na ECB se zzodil leta 2014, so hekerji pridobili dostop do podatkovne baze na zunanjih strežnikih. So pa v zadnjem času hekerji uspešno kompromitirali številne druge banke. Najbolj znana sta bila vdora v bangladeško centralno banko in me komercialno banko.

[ad_2]
Source link