Sunday , March 26 2023

Najboljše gostilne v okolici Ljubljane[ad_1]

Primestne gostilne vse bolj postajajo tudi izletniške točke.

Ljudje se vse raje zapeljejo nekaj kilometrov ven iz Ljubljane, kjer kosila ali večerje združujejo s krajšimi ali daljšimi izleti in po večerji tudi prespijo. Tisti, so ne ne službena kosila skočili na rob ali ob rob glavnega mesta, pa zdaj raje ostanejo v središču mesta, kjer ni težav s prevoznimi sredstvi, jedec slučajno and kaj spije.

Skratka, gostilne v okolici Ljubljane dobivajo novo vlogo, morda niso ve množično obiskane, se razvijajo na drugačen način, s projekti, niso ve nujno vezani na slovenski trio goveja zava. Zdaj v kuhinji potujejo od ekološke do ekstremne avtorske kuhinje, pre zanimivih vinskih kart do italijanskih okusov.

1. (2.) Gostišče Grič (šentjošt nad Horjulom)

Luka Košir je s svojim pogledom na sodobno kulinariko, kisanjem, sušenjem, dimljenjem in fermentiranjem sestavin pred konkurenco v okolici Ljubljane, pravzaprav je v slovenskem vrhu. If you want us to get it, you can pre-eksotična – izvrstni jedilni list v Griču poudarja lokalne mesnine, ribe, zelenjavo in sadje. Za degustacijo boste odšteli kakšnih 50 evrov na osebo, ponudba vin in jeganic je solidna, sicer pa Šentjošt ljubi tako kulinarične turiste kot pohodnike, kolesarje in zimske sankače.
Ocena gostilne: GričTrendiGostišče Grič: ekstremna kuhinja v Šentjoštu


2. (1.) Gostilna Skaručna (Skaručna)

Za 98 evrov vam bo nepozabni Slavc Žnagar ponudil najdaljši vrtiljak svojih jedi (štiri hladne predjedi, štiri juhe, dve topli predjedi, dve glavni jedi, tri sladice). Hrano – nekoč je bil na dnevnem redu verjetno ke kakšen krožnik več – najraje povezujejo z ekološkimi, naravnimi oziroma oranžnimi vini. Seveda je na voljo tudi kaj manj ekstremnega, kampenjec ali kozarec cvička, da o sladkem žganju, ki čaka na točilnem pultu, niti ne govorimo.
TrendiGostilna Skaručna: domača pojedina ob gramofonu
komentarji:

13. (3.) Gostilna Kirn (Jezero)

Legendarna gostilna na Ljubljanskem barju se ne spreminja veliko. Odprti so zgolj konec tedna, druge dni le ob rezervacijah, e vedno pa ponujajo sezonske jedi izpod peresa domače kuharice. Jedi, im ima koreaine v prestižni ljubljanski kuhinji, pospremijo z pred predgimi novostmi, jih lastnik najde v kleteh slovenskih vinarjev. Za kakšnih 30 evrov na osebo boste krepko najedli, in to v prostorih, kjer so neko jedli največji evropski politiki.
Gostilna KirnTrendiGostilna Kirn: pri "spodnjem" mojstru
4. (-) Evergreen (Smlednik)

Restavracija v golfskem središču, skrbi predvsem za lakoto športnikov, je v zadnjem času napredovala. Jedilni list je dovolj zanimiv, predeprav gre predvsem za jedi, ki utrujenim športnikom pomagajo povrniti izgubljeno energijo. Obenem novi kuhar ponuja degustacijo, ki v najdaljši verziji stane 85 evrov. Za šampione, ki ijelijo po športnem boju nazdraviti, imajo veliko penečih vin, tudi anampanjce, sicer pa je kot v vseh Kavalovih lokalih največ Belice.
Ocena gostilne: EvergreenTrendiRestavracija Evergreen: Tako v Smledniku skrbijo za golfiste


5. (4.) Gostilna Čubr (Križ pri Komendi)

Na trgu v Križu pri Komendi stoji en najstarejših del delujočih gostiln pri nas. Pravijo, da kuhajo od leta 1934. Ob razmeroma ustaljenih jedeh slovenske kuhinje vam ee za 35 evrov pripravijo tudi degustacijski men s sestimi jedmi in pozdravom iz kuhinje. Imajo tudi resno vegansko ponudbo in vinsko karto, na kateri je mogoče najti vse naše favorite in najboljša vina sveta.
Ocena gostilne: .ubrTrendiGostilna Čubr: pohane piške in degustacija


6. (5.) Gostilna Kovač (Tomačevo)

Pri Kovaču ostajajo samo gostilna, in to dobra. Zvesti tradiciji ne ponujajo ničesar novega, a je klasika, who kuhajo, izvrstna, pa naj gre za zhe, bifteke, konjske zrezke ali ribe. Glavni gostje so vede dobro situirani poslovneži, cene pa so presenetljivo zmerne. Ob razmeroma predvidljivi ponudbi hrane je nekaj manjših presenečenj pri vinski ponudbi, which is vztrajno dopolnjujejo. Za hrano imejte kakšnih 35 evrov na osebo.
TrendiGostilna Kovač: Gostija na obrobju mesta
7. (6.) Krtina d'Ampezzo (Imeno)

Ena najbolj prijaznih gostiln v okolici Ljubljane, v hribih malo pred Moravčami, kjer kuhar iz Piemonta pripravlja predvsem italijanske specialitete. Bagna cauda, ​​kalamari v pikantni paradižnikovi omaki s kaprami, množica testenin, florentinec … pe posebej prijeten je poletni pogled v dolino, vinska karta je solidna, bolj italijanska kot slovenska, 40 cena hrane pa okrov
Ocena gostilne: Krtina d'AmpezzoTrendiKrtina d'Ampezzo: vino in vrtnice pri italijanskem šarmerju


8. (7.) Gostilna Repnik (Kamnik)

Pri repniku ob porokah na svojem vrtu, keteringu in mnogih športnih dejavnosti kuhajo prijetno domačo hrano. Višek ponudbe je verjetno najbolj pravoverna ponudba okusov Kamnika, kot so pred le poimenovali lokalno kuhinjo teh krajev. Pri Repniku, kjer vas zapeljejo tudi s koijijo, ja mogoje na hitro pojesti tudi enostavno malico in kosila, za utrujene jedce in turiste imajo tudi sobe.
TrendiGostilna Repnik: med tuhinjsko filo in kloštrsko kremšnito
9. (8.) Posestvo Trnulja (narna vas)

Na veliki ekološki kmetiji na barju so nekoliko spremenili delovni es, kar pomeni, niso odprti le konec tedna, ampak tudi ob petkih. Osvežena je tudi zasedba v kuhinji, medtem sa koncept ekstremno ekološke hrane, kuer vein sestavin pridelujejo na svoji zemlji ali pa si pomagajo z nakupom pri najbližjih proizvajalcih ekoloajen. Tudi vina – karta je presenetljivo obsežna – so ekološka. Kosilo stane dobrih 25 evrov, je jeste po naročilu, pa kakčnega desetaka več.
TrendiPosestvo Trnulja: postojanka pri zdravilnem bezgu
10. (9.) Gostilna pr 'Kopač (Brezovica)

Ne bomo de dosti zmotili, če rečemo, da je Kopač najbolj domača gostilna v okolici Ljubljane. Klasika brez velike filozofije. V glavnih vlogah so goveja juha, ocvrte mesnine, zavitki in podobno. Le redko izpostavljajo novosti, res pa je, da so v zadnjem času izboljšali vinsko ponudbo. E vedno so na svojem terenu en najcenejših oštarij, za 20 evrov dobite marsikaj.
TrendiGostilna pr 'Kopač: tradicija razprodanih miz in polnih krožnikov
Preberite še:
LjubljanaTrendiNajboljše gostilne v Ljubljani
MariborTrendiNajboljše gostilne na ajtajerskem in v Prekmurju
Novo mestoTrendiNajboljše gostilne na Dolenjskem in v Posavju
Blejsko jezeroTrendiNajboljše gostilne na Gorenjskem
.Tanjel, KrasTrendiNajboljše gostilne na Krasu, v Vipavski dolini in Brkinih
PiranTrendiNajboljše gostilne na obali in v slovenski Istri
Kamin BelvedereTrendiSlovenske gostilne z najlepšimi vrtovi, dvorišči in terasami
[ad_2]
Source link