Monday , May 29 2023

To slovensko podjetje i stole novih delavcev[ad_1]

Z reorganizacijo želijo zagotoviti razmere za dolgoročno rast in razvoj.

Gorenje, ki je v okviru reorganizacije poslovnih procesov prejšnji mesec vročilo odpovedi pogodb o zaposlitvi 60 delavcem, zaradi povečanega povpraševanja in posledično rasti proizvodnjevévéte véjte. Gre za okoli 100 delavcev, bi bi z delom začeli septembra, je povedal predstavnik Gorenja Denis Oštir.

Kot je Oštir danes pojasnil za sta, so vsem omenjenim preseženim delavcem ponudili zaposlitev v proizvodnji, a le del jih je ponudbo sprejelo.

Nove delavce bodo zaposlili za določen čas, potrebujejo jih v vseh svojih obratih v Velenju, največ pa v proizvodnji pralnih in sušilnih strojev, saj je zdaj sezona za te aparate, je .e dej.

Postopki tečejo

V Gorenju so v okviru reorganizacije poscesov sprva predvideli, da bo v matični družbi v Velenju presežnih 270 delavcev, nato pa so étevilko zmanjšali na omenjenih 60. Gre zaposleg viznijzulne in kontrolorji kakovosti.

V postopkih, ki tečejo d dlje časa, je sicer Gorenje nove pogodbe zaradi sprememb v organizaciji, nazivih ali opisih delovnih mest ponudilo 1393 zaposlenim v režiji. Pri tem so ohranili obstoječe plače in druge pravice.

V Gorenju, who has a puppy, his predecessor, his predecessor, who is also in the razvoj zagotoviti razmere za dolgoročno rast. Dodali so, the reorganizacija in optimizacija poslovanja ne bosta omejeni le na matično podjetje, temveč bodo vanju vključene tudi vse hčerinske družbe ter poslovne enote v tujini.

Vodstvo Gorenja si sicer prizadeva za reimprejšnjo gradnjo nove tovarne televizijskih aparatov, v kateri bo zaposlilo 1000 delavcev. V prvi fazi načrtujejo proizvodnjo dveh milijonov televizijskih aparatov letno, pozneje pa bodo proizvodnjo podvojili.

[ad_2]
Source link